Kompass Hrvatska
Hrvatska
 
Hrvatska udruga web developera CROWD: Održan CROWD Fight Club 1
Četvrtak,  22.4.2010   

U zagrebačkom Centru za kulturu i film August Cesarec, Teatar Exit održan je po prvi puta Fight Club u organizaciji Hrvatske udruge web developera CROWD. Nedjeljno poslijepodne sukobilo je evangeliste dva najpoznatija smartphone uređaja današnjice: iPhone vs. BlackBerry.ZAGREB, 21. travnja 2010 - Na strani iPhonea vrlo emotivno i žestoko borili su se Luka Sučić i Anja Pečovnik, dok je boje BlackBerryja branio izuzetno uporni i odmjereni tim u sastavu Marko Rakar i Marija Lugarić. Moderator borbe Mario Goran Petreković, sudionike je do suza nasmijavao doskočicama i duhovitim opaskama na dnevne događaje, priznavši da o modernim tehnologijama nema blage veze.

Fight club je, razbijajući klasične stereotipne forme konferencija i radionica, predstavio dio najnovijih tehnologija i IT na sasvim nov i zabavan način, te privukao veliki interes javnosti, kako posjetitelja u dvorani ili onih koji su borbu pratili uživo putem prijenosa na Tportalu, tako i medija. Ulaz u dvoranu bio je besplatan, a publika podijeljena u tri sektora, po jedan za vlasnike ili zagovaratelje sukobljenih telefona i jedan za neopredjeljene odnosno one koji su na ovaj edukativno-zabavni događaj došli upravo s namjerom da se po prvi puta detaljnije upoznaju s modernim mobilnim tehnologijama.

Izuzetnu dinamiku Fight cluba uz borce i voditelja, održavala i je i publika koja se vrlo brzo uključila u borbu verbalno putem megafona ili međusobnim gađanjem stress lopticama s logotipom udruge CROWD. Cilj Fight Cluba je okupljanje svih onih koje zanimaju nove tehnologije, bilo da su profesionalno vezani uz njih ili samo žele nešto naučiti na zabavan i pristupačan način, te je ovom prilikom vrlo uspješno i ostvaren. Osim edukacije i jako puno smijeha, značajan dio ovog dimaničnog i inovativnog događaja bilo je prijateljsko druženje, zabava i umrežavanje koje je uslijediolo nakon borbe, razmjena kontakata, te upoznavanje novih poslovnih partnera. Najvatrenije borce iz publike, nagradili su sponzori Fight Cluba i to BlackBerry sa po dva svoja mobilna uređaja, a Apple Hrvatska i Tportal raznim manjim darovima.

CROWD zahvaljuje borcima na pozornici, voditelju, sudionicima, onima koji su nas pratili putem streaminga, tweepovima koji su twittali prije, uživo i poslije, svima koji su pomogli da ovo događanje prođe u izvanrednom ozračju i duhu fair play borbe za omiljeni smartphone. Službena galerija fotografija dostupna je na Flickr.com/Crowd (fotografije Saša Perić) Video je dostupan na Tportal MAXzoni SBS Umrezeni - australski radio Za ostale galerije slika zaslužni su Melita Mihaljević i Hrvoje Mihajlić Partneri Financiranje i organizaciju ovog edukativnog i neprofitnog događaja pomogli su: Tportal, Poslovni dnevnik, Radio 101, Ador, Hrvatska gospodarska komora, Reklamna agencija Imago, Novi kod, Centar za kulturu i film August Cesarec, Stridon promet, Terramedia, Carlsberg Croatia, Red Bull Adria i mnogi drugi pojedinci. Medijski su događaj pratili: net.hr, PC Chip, nacional.net, mrak.org, Gadjeterija.net, mobil-place.info, radiodalmacija.hr, she.hr, Metro-portal.hr, rep.hr, Online Zagreb, INZG, Profitiraj.hr, Netokracija, Vijesti.hr, monitor.hr, racunalo.com, hr.best-marketing.com, briefing.hr, croportal.net, www2.kompass.hr i još mnogi drugi. Fight Club 2 Drugi Fight Club, koji će se održati početkom lipnja 2010., sukobit će evangeliste dvije društvene mreže: Twitter vs. Facebook.

Za tu prigodu, Hrvatska udruga web developera CROWD u suradnji s SEEWeb konferencijom, priprema i gostovanje gospodina Anderwa Keena, svjetski poznatog internetskog poduzetnika i autora knjige The Cult of The Amateur, koja predstavlja oštru kritiku utopijskom idealizmu internet entuzijasta. Keen je 1995. pokrenuo svoju prvu Internet kompaniju Audiocafe i u nekoliko godina od nje izgradio prvu internet glazbenu kompaniju. Andrew Keen, nazivan i antikristom Silicijske doline, čest je gost mnogih svjetskih konferencija kao što su Le Web i UN konferencija o Internetu, na kojima često izražava zabrinutost novim tehnologijama i negativnim pojavama na Internetu kao što je nepoštivanje pravih autoriteta i stručnjaka, odnosno prava poplava novih kvazi eksperata i savjetnika. Pozivamo sve zainteresirane koje žele čuti recetna razmišljanja o internetu, društvenim mrežama i poslovanju koja će s nama podijeliti Andrew Keen ili se nakon toga boriti na Fight clubu 2 na strani svoje omiljene društvene mreže da se jave udruzi CROWD.

Oni koji na bilo koji način mogu i žele podržati Fight Club, mogu se javiti na core@crowd.com.hr ili na niže navedene kontakte. O organizatoru Fight Club događaja Hrvatska udruga web developera CROWD nevladina je i neprofitna udruga čiji je cilj i svrha promicanje i razvoj položaja web developera i svih drugih profesija i profesionalaca koji se bave internetom, razvojem weba, aplikacija, web servisa, web dizajnom, on-line promocijom, marketingom, društvenim medijima, serverskim smještajem, consultingom i ostalim uslugama iz područja web developmenata, kao i promicanje informacijskih tehnologija, informacijskog društva, širokopojasnog interneta, povezivanja građana i državne uprave putem informacijskih tehnologija, promicanje načela e-inkluzije, e-demokracije i e-uprave. Organizaciju CROWD Fight Club događaja usmjerava volonterski Upravni odbor u čijem sastavu su predsjednica Udruge Lili Rodić, dopredsjednici Željko Glavor i Ana Keglović Horvat, te članovi odbora Marko Rakar, Ana Radovčić i Nataša Novosel.

CROWD pratite i potražite na: Facebook www.facebook.com/crowdhr , Twitter @crowdhr, YouTube crowd.hr, Flickr crowd.hr i LinkedIn grupi CROWD / Croatian Web Developers

Kontakt i sponzori
Hrvatska udruga web developera CROWD
Lili Rodić, predsjednica
M. +385 98 280 161
TW @lilirodic
E. lili@ador.hr

PR i mrežne komunikacije
Hrvatska udruga web developera CROWD
Ana Keglović Horvat, dopredsjednica
M. +385 91 544 54 58
TW @akeglovichorvat
E. ana.keglovic@gmail.com

Pregled PR vijesti

KOMPASS WEBSHOP

webshop
Želite doći do Kompass proizvoda brzo, pouzdano i povoljno? Kupite ih putem našeg webshopa!

WORKSHOP

workshop
Za korisnike Kompass proizvoda svaki mjesec održavamo seminar u prostorijama Kompassa, Trg biskupa Josipa Langa 4 Prijavi se!
Advertisment
Kontaktirajte nas | O nama | Odredbe i uvjeti korištenja | Politika privatnosti | Pomoć | Mapa weba | Dodaj Kompass tražilicu na svoje stranice! | Kompass imenik

Copyright KOMPASS © 2007 | Ostale Kompass web stranice : www.kompass.com